Pinksterfeest in de Michaëlkerk Pinksterfeest in de Michaëlkerk


 
Pinksteren: het ‘Feest van de Geest’. We vieren het zondag 20 mei weer enthousiast in de Michaëlkerk en leggen op de Eerste Pinksterdag de rode loper ervoor uit. Een rode loper als welkom aan alle feestgangers op het verjaardagsfeest van de kerk. Want dat is Pinksteren: we vieren hoe met Gods hulp het evangelie van Jezus Christus een menigte mensen bij elkaar bracht en in vuur en vlam zette. Op die Eerste Pinksterdag in Jeruzalem werd de kerk geboren.
 
We vieren in de Michaëlkerk Pinksteren met een dienst voor jong en oud met medewerking van een klein kinderkoor onder leiding van Carine Roos en met bijzondere aandacht voor de talrijke kinderen in de kerk. De twee beeldend kunstenaars die tijdens ‘Feest van de Geest 2018’ in onze kerk exposeren, Kristien Kerstens en Stephanie Maul, komen aan het woord. Ds. Pieter Goedendorp spreekt over verscheidenheid in de kerk als een gave van de Geest en over verbondenheid als een vrucht ervan. Met elkaar zenden we onze gebeden op en zingen we ons hoogste lied. Frank Firet begeleidt de samenzang op het orgel. 
 
Na de dienst genieten we op het Kerkplein onder het genot van een kop koffie of thee in de open lucht nog wat na. Pinksteren: een feest dat mensen met elkaar verbindt. Wees welkom en vier het feest met ons mee.

 

terug