Kerstmarkt Kerstmarkt


Muzikale Kerstmarkt Michaëlkerk op vrijdag 13 december gaat door…
Helaas heeft de Ondernemersvereniging Leersum moeten besluiten de voor vrijdag 13 december geplande kerstmarkt af te blazen, in verband het verwachte onstuimige weer. Het muziekprogramma in de (droge en warme) Michaëlkerk gaat echter gewoon door!

Het programma:
17.30 - 18.00 uur: kamerkoor de Living Song uit Leersum, dat ook dit keer de gelegenheid biedt met een aantal liederen mee te zingen.
18.15 - 18.45 uur: projectkoor Prove-It uit Veenendaal, dat inmiddels vaste gast is in de Michaëlkerk en iedere keer weer voor een sprankelend optreden zorgt.
19.00 tot 19.30 uur: accordeonvereniging Crescendo, met een sfeervol, bij de decembermaand passend programma.
Ook wordt onderdak geboden aan de activiteiten van SamenLoop voor Hoop Gemeente Utrechtse Heuvelrug, die aanvankelijk met een kraam op de kerstmarkt zou staan.
De activiteiten staan in het teken van een 24 uurs wandel-estafette die op 5-6 september 2020 wordt gehouden om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Er zijn speciale kerstballen te koop á € 5,- per stuk. Deze SamenLoop-kerstbal wordt gevuld met een wens voor een dierbare die kanker heeft, heeft gehad of eraan is overleden. De kerstballen kunnen vervolgens in een "Boom van Hoop" worden gehangen, die inmiddels in ieder dorp van onze gemeente verschenen zijn. De opbrengst komt ten goede van KWF Kankerbestrijding.
Naast de SamenLoop-kerstballen worden ook kaarsenzakken verkocht, die op 5 september 2020 langs het wandelparcours zullen staan. Iedere kaarsenzak kan worden versierd met een mooie wens of tekening. Het ontbranden van alle kaarsen gebeurt tijdens de Kaarsenceremonie van de SamenLoop bij het aanbreken van de avond. Op dat moment wordt met elkaar stilgestaan bij kanker. Een kaarsenzak kost € 5,-

In de vitrinekast in het Michaëlhuis is een tentoonstelling met kersttaferelen uit de collectie houtsnijwerk van de heer Arie Vink. Deze tentoonstelling is de hele decembermaand te bezichtigen. Van enkele afbeeldingen zijn kerstkaarten gemaakt, dus voor iedereen die nog op zoek is naar een bijzondere kerstkaart is het zeker de moeite waard om hier even een kijkje te nemen.
Ook de "buren" op het Kerkplein doen mee: het Kunstgilde opent eveneens haar deuren met een expositie en winterfair.
Kortom: van harte welkom!

 

terug