Herfstexpositie in de Johanneskerk Herfstexpositie in de Johanneskerk


BEZOEK VAN DE EXPOSITIE:
- Iedere 1ste dinsdagvan de maand van 10.30 – 12.00 uur
- Elke zondagvan 10.45 – 12.00 uur


 VIER VROUWEN “BEWOGEN
De nieuwe Herfst expositie is te zien in de Johanneskerk is van 2 september t/m 25 november en heeft het thema “bewogen”.
Vier vrouwen hebben deze tentoonstelling samengesteld. Ieder op haar eigen manier, eigen interpretatie zijn zij aan de slag gegaan met dit thema.
De vier kunstenaars stellen zichzelf aan u voor:

WIE ZIJN ZIJ?
Renate Wongtschowski schildert voornamelijk mensen en hun samenhang. De schilderijen zijn verhalend en prikkelen de fantasie. Zij werkt voornamelijk met acrylverf.
De sfeer is veelal dromerig en mysterieus, soms gebruikt ze haar herfstkleuren bijna doorzichtig.

Ze schildert ook in opdracht portretten van kinderen, volwassenen en huisdieren.
In haar gezellige atelier in Amerongen geeft ze schilderlessen aan beginners en gevorderden. Er wordt gewerkt in kleine groepen van maximaal zes deelnemers. De sfeer is ontspannen, maar er wordt hard gewerkt want het is de bedoeling dat iedereen tevreden naar huis gaat. Bovendien is er veel aandacht voor kunstgeschiedenis.
Verdere info vindt u op haar website:  www.schilderatelier.com​

Sabine Beekelaarwerkt o.a. met afvalmateriaal en textiel.
Installaties, naar aanleiding van een thema of maatschappelijke relevanties, vormen vaak een uitgangspunt. Zo ook bij de “Ode aan de kippen”, het werk dat in de Johanneskerk te zien is. Nog steeds wordt in eieren het giftige fibronil aangetroffen. Zevenhonderd drieënnegentig kippenstallen waren erdoor getroffen. In de stallen werden de kippen gedood of liet men ze hongeren om het vet, waarin de gifstoffen zich ophoopten,te doen slinken.

Mijn werk is een ode aan alle kippen die het zenuwgif fibronil in grote hoeveelheden door stalbesmetting opnamen en daardoor grotendeels met hun levens moesten betalen.

Elly van Tol is voor de herfstexpositie aan de slag gegaan met het thema natuur. 
In de natuur kan zij zich altijd weer verwonderen over de schoonheid van elk detail. Soms kan zij ontroerd, “bewogen” zijn door zo’n detail. Zij heeft zo’n detail uitvergroot en op een groot doek weergegeven. 

Het schilderen met o.a. acrylverf is al vele jaren haar hobby. En telkens weer zijn er nieuwe uitdagingen: uitdagingen met kleur, met thema, met andere materialen. 

Alice Stolkwoont in Leersum en volgde de opleiding MO handvaardigheid aan de NUTS academie in Rotterdam. Zij heeft zich bekwaamd in het beeldhouwen en werkt met steen en brons.

Haar werk is meestal figuratief en gerelateerd aan het menselijk lichaam.
In haar torsos vooral die van steen, is belangrijk op welke wijze de afsnijdingen mee spelen in de vorm. De bronzen beelden worden opgezet in klei of was en met behulp van een mal gegoten in brons. Naast haar vrije werk maakt zij beelden in opdracht; o.a. portretten. Zij exposeert regelmatig in galeries en beeldentuinen. Verdere info vindt u op haar website: www.alicestolk.nl

 

terug