"Heilige chaos" in de scholendienst op 10 februari 2019 "Heilige chaos" in de scholendienst op 10 februari 2019Dit jaar hebben de scholen en de Johanneskerk gekozen voor een opzet die recht doet aan de beweeglijkheid van kinderen, en een beroep doet op onze flexibiliteit en ons eigen kinderlijk speel-vermogen. In navolging van de zgn. ‘kliederkerk’ (uit Engeland overgewaaid, waar het ‘messy church’ heet)

gaan we de uitdaging aan om in een speelse vorm van kerk-zijn op een creatieve manier de betekenis van een bijbelverhaal te ontdekken. Het verhaal dat centraal staat gaat over Bartimeus, de blinde, die dingen zag, die niemand anders zag….

 
Dat doen we zo: bij binnenkomst in de kerk mag iedereen, jong en oud, een kaartje meenemen waarop een groep naar keuze vermeld is: fotoworkshop (mobieltje meenemen!) dans, toneel, zang, gedicht schrijven, tekenen, knutselen. We starten allemaal samen in de kerkzaal, en al snel gaan we naar onze eigen groep, waarin mensen van alle leeftijden gemengd zijn. Iedere groep zal op een eigen plek een half uur samen bezig zijn rond het thema en bijbelverhaal over Bartimeus. Ook buiten zullen enkele groepen bezig gaan, dus kleed je warm/droog aan als je daarvoor kiest! Aan het eind van de viering ronden we weer gemeenschappelijk af. Als je tegen wat ‘heilige chaos’ kan: wees van harte welkom in deze speelse, creatieve kerkdienst met jong en oud samen!
 

 

terug