Seniorenpastoraat Seniorenpastoraat

Seniorenpastoraat

Het begint al heel gewoon te worden om als een Stelma door het leven te gaan. Ik hoop dat de naam ook steeds bekender wordt, wanneer ik u op bel om bij u op bezoek te komen ☺. De afgelopen tijd was een mooie, goed gevulde tijd waarin we onder andere stil stonden bij de week van de mantelzorg. Ik vond het waardevol om in deze dienst speciale aandacht te hebben voor mantelzorgers. Achter veel voordeuren hoor ik de verhalen van liefdevolle zorg, maar ook de uitdagingen die het zorgen geeft. Het is niet altijd makkelijk om zorg voor je dierbare te dragen. Het vráágt ook wat van je! Het is goed dat we daarbij blijven stilstaan. Zit u zelf in een situatie van zorgen, of draagt u veel zorg voor iemand dichtbij u? Wilt u daarover een keertje ‘op verhaal komen’? Laat even van u horen, ik kom graag eens bij u langs.

Er zijn veel senioren in onze gemeente. Velen van hen heb ik al eens mogen ontmoeten. Het kan zijn dat ik nog niet de gelegenheid heb gehad om bij u langs te gaan. Mocht u dat wél graag willen, schiet mij dan gewoon eens aan in de kerk of bel me even, dan kunnen we een afspraak maken. Het is niet altijd aan de buitenkant te zien waar u behoefte aan heeft. Laten we samen ook elkaar in het oog houden. De zorg voor elkaar en het gesprek met elkaar mogen in de kerk  ‘gewoon’ zijn.

Mede daarom ben ik ook enthousiast over de koppels die elkaar bezoeken vanuit het project “Een Goed Gesprek”. Een aantal van u heeft hun eerste afspraak al gemaakt. Ik wens jullie veel plezier in de ontmoetingen toe en ben benieuwd naar alle ervaringen.

Een gezegende herfsttijd gewenst!

Anne Stelma – Ribberink

 

terug