Activiteiten Michaëlkerk rondom Kerstmarkt Activiteiten Michaëlkerk rondom Kerstmarkt


 
Volgende week vrijdag 15 december a.s. organiseert de Ondernemersvereniging Leersum in het winkelgebied een kerstmarkt van 15.00 - 21.00 uur.
Ook de "Dorpssoep" is op deze datum present: van 17.00 – 19.00 uur is er een uitdeelpunt in het winkelcentrum én in het Michaëlhuis. Dankzij de medewerking van lokale ondernemers is er op deze manier weer gelegenheid andere dorpsgenoten rond de (gratis) soep te ontmoeten.
Vanuit de Michaëlkerk worden rond deze kerstmarkt en Dorpssoep ook een aantal eigen (muzikale) activiteiten georganiseerd.
 
In het Michaëlhuis is een tentoonstelling met kersttaferelen uit de collectie houtsnijwerk van de heer Arie Vink. Deze tentoonstelling is de hele decembermaand nog te bezichtigen. Van enkele afbeeldingen zijn kerstkaarten gemaakt, dus voor iedereen die nog op zoek is naar een bijzondere kerstkaart is het zeker de moeite waard om hier even een kijkje te nemen.
 
Programma:
 
16.00 - 17.00 uur: op de grote schermen in de Michaëlkerk is "Kerst met de zandtovenaar" te zien: zandtovenaar Gert van der Vijver ‘vertelt’ samen met diverse Nederlandse artiesten het kerstverhaal met zijn verbazingwekkende zandtekeningen. Het eeuwenoude kerstverhaal uit de Bijbel wordt voor jong en oud op een tot de verbeelding sprekende manier tot leven gebracht.
17.00 - 19.00 uur: Dorpssoep
17.45 - 18.15 uur: een optreden van kamerkoor de Living Song uit Leersum, dat ook dit keer de gelegenheid biedt met een aantal liederen mee te zingen.
18.30 - 19.00 uur: een optreden van projectkoor Prove-It uit Veenendaal, dat de afgelopen jaren al vaker in de Michaëlkerk te gast was en iedere keer weer voor een sprankelend optreden zorgt.
19.30 tot 20.30 uur: accordeonvereniging Crescendo verzorgt met maar liefst 37 spelers een sfeervolle uitvoering.
 
Ook buiten is er volop activiteit. Vanaf 15.00 uur zijn jongeren van de corsogroep van de interkerkelijke Jeugdraad met een aantal kramen present, waar o.a. kaas en taarten en tulbanden te koop zijn. Ook is er een bestellijst voor heerlijke oliebollen.
Ook de "buren" op het Kerkplein doen mee: het Kunstgilde opent eveneens haar deuren met een expositie en winterfair.
Kortom: van harte welkom op het Kerkplein en in de Michaëlkerk!

 

terug