Kind op Schootdienst Kind op Schootdienst


Op zondagmiddag1 oktober was er in de Michaëlkerk weer een ‘Kind op Schootdienst’, de eerste in het nieuwe seizoen. Dominee Beer kon een heel aantal nieuwe kerkgangertjes verwelkomen.
Tijdens de viering werden de kinderen door Fabienne en Judith meegenomen in een spannend verhaal. Een reizigster overkomt onderweg een naar ongeluk. Ze wordt beroofd! Ze verwacht daar aan de kant van de weg tevergeefs hulp van mensen op wie je vaak wel rekent. De juf had haast en zelfs de dokter had geen tijd. Hulp kwam er wel, maar eigenlijk uit een heel onverwachte hoek! Het was een navertelling van Jezus' gelijkenis over ‘de barmhartige Samaritaan’. De kinderen werden er volop bij betrokken, want ze mochten óók een pleistertje plakken op de zere plekken van de reizigster!
De kinderen hadden zelf versierde bloemen meegenomen naar de kerk. Dominee Pieter vroeg zich even af of die ook aan de ongelukkige reizigster gegeven konden worden? Maar nee, dat hoefde gelukkig niet. De kids mochten als ze dat wilden hun eigen tekening ook weer mee naar huis nemen!
Tot de volgende keer, dominee Beer!

 

terug