Choral Evensong - lezing en viering Choral Evensong - lezing en viering


Na de succesvolle viering in 2019 wordt ook dit jaar een Choral Evensong gehouden. De Choral Evensong is de naam van een kerkdienst in de late middag of avond waarbij het grootste deel van de dienst gezongen wordt.
De Evensong is afkomstig uit de Anglicaanse Kerk.
Dr. Hanna Rijken, theoloog en musicus, zal ter voorbereiding van de bijeenkomst in de Maartenskerk op 22 maart, een muzikale lezing houden over de Choral Evensong in de 40 dagen- tijd, en zullen we onder haar bezielende leiding Anglicaanse hymns en psalmen oefenen.
Deze avond is een vervolg op de vorige avond maar ook te bezoeken voor wie daar niet bij was. Voor iedereen die geïnteresseerd is in liturgie en kerkmuziek en van zingen houdt.

Choral Evensong Lezing:
Datum lezing:
dinsdag 17 maart om 20.00 uur in de Johanneskerk Leersum

 

Choral Evensong: viering

Gezamenlijk met de Maartenskerkgemeente, Doorn

In het tweede deel van deze serie over de Choral Evensong zal het Vocaal Theologen Ensemble o.l.v. Hanna Rijken een Choral Evensong zingen. Een moment van schoonheid, verstilling en gebed. Er zullen zowel psalmen als

Engelse chants gezongen worden, het Magnificat en Nunc dimittis en uiteraard ook Engelse hymns met allen samen. Het Vocaal Theologen Ensemble is een projectkoor dat bestaat uit theologiestudenten, predikanten en geestelijk verzorgers. U bent allen van harte uitgenodigd om mee te vieren. Er is een collecte bij de uitgang.

Datum Viering:
zondag 22 maart om 16.30 uur in de Maartenskerk, Kerkplein 1, Doorn
Voorganger; ds. T. Kruijswijk Jansen en het Vocaal Theologen Ensemble o.l.v. Hanna Rijken 

terug